Sarmale cu varză dulce

de ionix in Porc, 18 Oct 2010 | 10506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg pulpa de porc
  • o varza mai marisoara ~ 2 kg
  • o cana mica cu orez
  • 3 cepe mari
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • piper, sare
  • cimbru
  • marar
  • 600 ml
  • bete de marar
  • foi de dafin
  • 200 g costita afumata sau slaninuta afumata
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varză dulce:

Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.

In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Se spala pulpa si apoi se da pe masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins iar apoi pui si orezul. Se lasa 4-5 minute si adaugam pasta de tomate. Se mai lasa 2-3 minute si se ia de pe foc. Se lasa la racit iar apoi se pune peste carne.

Peste amestecul de carne se pun: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Se amesteca bine iar cu aceasta compozitie vom infasura sarmalele.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele, se aseaza bete de marar si cotoare de varza. Asezi sarmalutele iar printre ele pui cimbru si foi de dafin, dar in cantitati reduse. Printre ele poti pune si costita afumata sau slaninuta.

Preparare zeama pentru sarmele:

Fierbi 300 ml de bors cu apa, apa cam cat cuprinde vasul cu sarmale. Borsul il lasi sa dea intr-un clocot iar apoi pui pasta de gogosari peste. Acest amestec il torni peste sarmale.

Vasul cu sarmale se da la cuptor, la foc foarte mic, si se lasa sa fiarba mocnit. Eu le fierb cam 6-7 ore. Inainte de a le scoate din cuptor, gustati o sarma pentru a vedea daca sunt facute. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a ajuns varza si am umplut inca doi ardei.

2

Daca vrei sa le faci scazute le vei pune in oala de lut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ionix 1

18.10.2010, 19:42

@Roxy... pai, doar seman cu tine

kamy 1

18.10.2010, 23:31

asta am vrut sa fac si eu azi...dar in piata m-am razgandit...buneeee5 f

SENO 1

13.08.2011, 18:13

mmmmm cu mamaliguta merg de minune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de stevie